×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2020) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2020 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2020) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2020) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet WW2 - raskaskalusto
Updates Sitemap Download Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website
  FI     EN

Leupold LTO-Tracker


Yleistä

Yhdysvaltalainen tähtäinkiikareiden valmistaja Leupold toi vuonna 2018 markkinoille kevyen ja pienikokoisen ns. lämpötähystimen (Thermal Viewer), Leupold LTO-Tracker. Laite toimii infrapuna- ja lämpösensoritekniikalla. Se on tarkoitettu lähinnä metsästäjän apuvälineeksi, jonka avulla löytää riistaeläimet ja verijäljet peitteisessäkin maastossa, niin pimeällä kuin päivän valossakin.

Leupold LTO-TrackerLeupold LTO-Tracker Zoom

Ominaisuudet

Leupold LTO-Tracker lämpötähystimessä on kuusi kertainen digitaalinen suurennos ja se toimii parhaiten noin 40 metrin matkalle asti ja kohtuullisesti aina 100 metriin asti. LTO-Tracker toimii parhaiten viileämmällä ilmalla, jolloin katseltavan eläimen lämpötilaero ympäröivän maaston lämpötilaan on suurempi. LTO Tracker on tarkoitettu käsikäyttöiseksi. Sitä ei pidä kiinnittää aseeseen, koska se ei kestä sen rekyyliä.

LTO-Tracker laitteessa on kolme käyttöpainiketta; On/Off kytkin, josta laite käynnistyy noin kolmessa sekunnissa. Digitaaliseen zoomin Zoom In painike ja yhdistetty Zoom Out / väripaletin hallinta painike. Käyttövoimansa laite saa CR123-tyyppisestä paristosta, joka kestää noin 10 tuntia, tosin hieman käyttölämpötilasta. riippuen.

Nykypäivänä Leupold kiikareissa on kullattu rengas objektiivi päässä. Tämä tarkoittaa, että kiikarilla on elinikäinen takuu, mikä tarkoittaa käytännössä 30 vuoden täyttä takuuta. LTO-Tracker tapauksessa elektroniikalle luvataan kuitenkin viiden vuoden takuu.

Näytön värimoodit

Laitteessa on kuusi eri värimoodia (punainen, vihreä, lämmin valkoinen, valkoinen highlight, musta ja musta Highlight) jolloin käyttäjä voi valita käyttötilanteeseen parhaiten sopivan näytön värin. Näytön päivitystaajuus on 30 Hz, mikä tarkoittaa, että kuva päivittyy ruudulla 30 kertaa sekunnissa, mikä riittää tasaisen liikkuvan kuvan toistamiseen.

Leupold & Stevens Inc.

Saksalainen Friedrich Leupold muutti vuonna 1907 Yhdysvaltoihin, Portlandin kaupunkiin Oregonissa. Hän perusti sinne firman, joka valmisti ja korjasi maanmittausvälineistöä. 1930-luvun lopulla hänen poikansa Marcus Leupold, muutti yhtiön valmistamaan laadukkaita tähtäinkiikareita. Ajatuksena oli alusta asti, valmistaa kiikareita laadusta tinkimättä.

Nykypäivänä yhtiön nimi on Leupold & Stevens Inc ja se valmistaa edelleen tähtäinkiikareita ja muuta optiikkaa Beavertonissa, Orgonissa. Tehdas on nyt viidennessä polvessa amerikkalaisten omistuksessa. Bruce Pettetin johtamalla tehtaalla työskentelee yli 700 työntekijää. Kiikarit suunnitellaan, valmistetaan ja kootaan Yhdysvalloissa.

Nykypäivänä Leupold kiikareissa on kullattu rengas objektiivi päässä. Tämä tarkoittaa, että kiikarilla on elinikäinen takuu, mikä tarkoittaa käytännössä 30 vuoden täyttä takuuta.


Lähdeluettelo

  • LTO-Tracker, url: http://www-leupold.com, 18.1.2019
  • LTO-Tracker manual

★ 18.1.2019 (✪ 28.2.2019)

Waffenlager.net - Copyright © 2021 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.