×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2020) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2020 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2020) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2020) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet WW2 - raskaskalusto
Updates Sitemap Download Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website
  FI     EN

Caesar Guerini Apex


Yleistä

Italialainen Caesar Guerini Apex haulikko esiteltiin Floridan Orlandossa, tammikuussa 2009 SHOT Show asemessuilla. Apex sijoittuu hintaluokassa kalliimpiin haulikoihin, yhdessä laadukkaiden Blaser, Beretta, Krieghoff ja Perazzi haulikoiden kanssa.

Caesar Guerini Apex Zoom

Rakenne

Caesar Guerini Apex on päällekkäispiippuinen haulikko, jonka piippupari on valmistettu laadukkaasta hiiliteräksestä ja testattu 1320 Bar paineella. Ase kestää tehdasvalmisteisten teräshaulipatruunoiden käytön. Piippujen muotoilussa on patruunapesän jälkeen DueCon ja MaxisBore alueet, jotka optimoivat haulien nopeuden ja vähentävät haulien ”tarttumista”. MaxisBore alueen muotoilu myös vähentää myös aseen rekyylituntemusta. Piippuparin pintakäsittelynä on mattapintainen sinistys.

Aseen lukkorunko on valmistettu viimeisimmällä CAD/CAM/CNC-tekniikalla Ni-Cr-Mo -hiiliteräksestä. Lukkorunko on työstetty yhdestä kappaleesta ja se on sementoitu ja kovetettu, jotta lopputulos olisi riittävän kestävä. Lukkorungot hiotaan ja viimeistellään käsityönä.

Aseen laukaisukoneisto
Laukaisukoneiston peittävä sivulevy on taidokkaasti kaiverrettu

Aseessa on sen tukin kaulalle sijoitettu manuaalivarmistin. Piipun vaihdin on sijoitettu varmistimeen. Varmistin on päällä, kun varmistin vipu on vedetty taka-asentoon ja S-kirjain (S = Safety) on näkyvillä. Liipaisimessa on erityinen liikkuva paino, mikä vähentää kitkaa liipaisinta vedettäessä.

Ase taitettuna

Aseen lukkorunko ja sen sivulevyt on kaiverrettu taidokkaasti. Kaiverruksien valmistuksessa käytetään kolmea eri tekniikkaa, EDM (Electrical Discharge Machine), laser-tekniikkaa ja käsin kaiverrusta.

Kaiverruksia aseen lukkorungossa ja sivulevyssä

Aseessa on laadukkaasta turkkilaisesta pähkinäpuusta valmistettu tukki, jonka pintakäsittelynä on öljyäminen. Tukin karhennukset on valmistettu käsityönä. Perän vetopituus on 37,3 cm. Perälevy on valmistettu pähkinäpuusta ja siinä on lintuaiheinen kaiverrus.

Aseen mukana toimitetaan viisi nikkelipinnoitettua MaxisChoke-vaihtosupistajaa.

* FULL täyssuppea, vain lyijyhauleja
** I.M. ¾ suppea, vain lyijyhauleja
*** MOD ½ suppea (modified)
**** I.C. Improved cylinder
CYL SKEET sylinteri (Cylinder)
Ase toimitetaan tyylikkäässä muovi/nahkalaukussa

Caesar Guerini

Italialainen asetehdas Caesar Guerini perustettiin vuonna 2001, veljesten Antonio ja Giorgio Guerini toimesta. Asetehdas sijaitsee Italian Brescian kaupungissa. Italialaiset asevalmistajat Caesar Guerini ja Fabarm (Fabbrica Bresciana Armi S.p.A.) yhdistyivät vuonna 2001, jolloin syntyi Italian toiseksi suurin haulikkovalmistaja. Käytännössä Caesar Guerini osti ilmeisesti osake-enemmistön Fabarmista, joka oli ennen kaikkea suuri haulipiippujen valmistaja, haulikoiden ja kiväärien valmistamisen ohella.

Caesar Guerinin tuotteita ovat ensisijaisesti päällekkäispiippuiset metsästys- ja ratahaulikot. Guerini valmistaa myös puoliautomaattihaulikoita, sekä kaksoisluodikoita. Ceasar Guerini on hieman yli kymmenen toiminta vuotensa aikana maineikkaan Brändin ja saanut todella hyvän maineen huipputeknologiaa käyttävänä laadukkaiden haulikoiden valmistajana. Guerinin suurimpia markkina alueita ovat Yhdysvallat ja Venäjä, Euroopan ohella.


Lähdeluettelo

  • Caesar Guerini Apex, url: http://www.gueriniusa.com, 18.6.2018
  • Hail Caesar!, The rise of Italian gunmaker Ceasar Guerini, Vic Venters
  • Caesar Guerini Apex, url: http://www.shotgunlife.com, 18.6.2018
  • Caesar Guerini Apex, url: http//www.shootinguk.co.uk, 18.6.2018
  • Caesar Guerini, url: http://www.hjorth.fi, 18.6.2018
  • Caesar Guerini, url: http://www.ceasarguerini.it, 18.6.2018
  • Caesar’s Over/Under Empire, Gun Dog Magazine, Steve Gash, 2014

★18.6.2018 (✪ 8.9.2018)

Waffenlager.net - Copyright © 2021 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.