×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2023) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2023 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2023) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2023) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet
Updates Sitemap Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website
  FI     EN

Blaser Infinity 1-7x28 iC


Yleistä

Saksalainen Blaser Sport Waffen GmbH niminen asevalmistaja lanseerasi vuoden 2017 lopulla uuden kolmen tähtäinkiikarimallin sarjan, joka kantaa nimeä Blaser Infinity. Infinity-tähtäinkiikarit Blaser brändille valmistaa saksalainen optiikkavalmistaja GSO – German Sport Optics. Ensierä kiikareita saapui Saksan markkinoille tiettävästi alku kesästä 2018 ja Suomeen syyskuussa 2018.

Blaser InfinityBlaser Infinity 1-7x28 iC Zoom

Ajojahti kiikari

Lähinnä ajojahti käyttöön suunniteltu Infinity 1-7x28iC mahdollistaa todellisen 1x kertaisen suurennoksen, jolloin ampuja voi pitää molemmat silmät avoinna ja seurata helposti saaliseläintä ja ampua turvallinen laukaus liikkuvaan maaliin. Katselu etäisyys kiikarin objektiiviin on 90 mm, joka mahdollistaa järeämmänkin kaliiperin turvallisen käytön. Laajakatselukulma, 100 metrin päässä noin 40 metriä, helpottaa maalin löytymisessä varsinkin peitteisessä maastossa.

Linssit

Blaser Infinity -tähtäinkiikarin linssien valonläpäisykyky on > 90 %. Linsseissä on lisäksi CCC-monikerrospinnoitus (Color Corrective Coating), joka tuottaa mahdollisimman luonnollisen neutraalit värit, valaistusolosuhteista riippumatta. Linssien likaantumista puolestaan estää SLP-suojaus (Smart Lens Protection). Tähtäin on vesi- ja pölytiivis.

Etäisyysarviointi tähtäinristikon avulla

Suurennoksen muuttaminen ei vaikuta tähtäimen osumapisteeseen, linssien erinomaisen hionnan ja keskiöinnin ansiosta. Tähtäinristikko on sijoitettu ensimmäiseen kuvatasoon. Tällöin ristikko kasvaa suurennoksen kasvaessa, peittämättä kuitenkaan linssillä suurenevaa kohdetta, enemmän kuin pienemmälläkään suurennoksella. Tämä helpottaa merkittävästi kohteen etäisyysarviointia, pelkästään tähtäinristikkoa apuna käyttäen. Alla oleva kuva havainnollistaa asiaa.

Etäisyyden arviointi tähtäinristikon avulla. Kuva: Blaser Jagdoptik 2018

Tähtäinristikon keskellä on valaistu punapiste, jonka valaisutehoa voidaan vapaasti säätää. Säätö tapahtuu kiikarin oikealle sivulle sijoitetulla säätönupilla. Punapiste on sijoitettu toiselle kuvatasolle, joten punapiste ei kasva suurennoksen myötä.

Säätimet

Tähtäimessä on vakiona myös sivukorjaus eli tuulirumpu, sekä parallaksisäätö (parallaksi vapaa 50 metristä äärettömyyteen). Sen käyttötarve on kuitenkin normaalia pienempi, ensimmäisen tason ristikon tarkan toteutuksen vuoksi, saa sillä suurennetun kuvan teräväksi kaikille matkoille.

Kiikarinjalka

Infinity-tähtäinkiikareissa on sisäkiskokiinnitys, joka on perinteistä rengaskiinnitystapaa tukevampi ja parempi. Kiikarin sisäkisko kiinnittyy suoraan Blaser-pikajalkaan ja edelleen suoraan kiinni aseen piippuun, jolloin saadaan tukeva kiinnitys ja mahdollisimman matala tähtäyslinja.

Blaser pikajalka (Sattelmontage ZM), sisäkiskokiinnitys Blaser Infinity kiikarille. Kiikarijalan pohjassa on kolme Torx M4x8 8.8 ruuvia, joiden avulla kiikari kiinnitetään jalkaan kiinni (ruuvien kiristys 3 Nm voimalla).

iC - Illumination Control

Blaser Infinity -tähtäinkiikareissa on myös IC–toiminto (Illumination Control). Tämä tarkoittaa sitä, että kun Blaser R8 -kiväärin viritin (varustettu IC–toiminnolla) työnnetään etuasentoon, eli laukaisukoneisto viritetään, syttyy samalla Infinity-kiikarin tähtäinristikon keskellä olevan punapisteen valaisu. Jos käytetty ase ei tue IC–toimintoa, voidaan punapisteen valaisu kytkeä päälle tähtäimen oikean sivun säätötornista.

iC-toiminto Blaser R8 kiväärin virittimessä

IVD – Intelligent Variable Dot

IVD (Intelligen Variable Dot) tarkoittaa sitä, että ajojahti tilanteessa tähtäinkiikarin ristikon keskellä oleva valaistu mukautuva punainen piste aktivoituu automaattisesti. IVD-toiminnon ajatus on, että punapisteen koko muuttuu suurennuksen mukaan. Pienillä suurennuksilla, silloin kun nopeassa tilanteessa pitää ristikko kohdistaa nopeasti pusikossa vilahtelevaan kohteeseen, piste on suurempi. Kun taas ammutaan isommilla suurennuksilla, voidaan olettaa, että kohde on kauempana. Tällöin käyttäjä kaipaa pienempää pistettä tarkempaan tähtäämiseen.

German Sport Optics GmbH & CO KG (GSO)

GSO eli German Sport Optics optiikkayritys perustettiin Saksan Wetzlarissa vuonna 2013, kun optiikka- ja kamera valmistaja Minox GmbH ja tähtäinkiikareihin erikoistunut Optronika GmbH muodostivat strategisen allianssin, asevalmistaja Blaserin emoyhtiö L&O Group kanssa. Minox kuitenkin jatkaa eräällä tavalla itsenäisenä toimijana, vaikka allianssiin kuuluukin.

Uuden yhtiön (GSO) johtoon asetettiin Hans A. Bender (Schmidt & Bender) ja Thorsten Kortemeier (Minox). Myös monet muut yhtiön avainhenkilöt tulevat kuuluisista saksalaisista optiikka-alan yrityksistä kuten Carl Zeiss AG ja Leica AG. Tarkoituksena on ollut yhdistää paras mahdollinen saksalainen optiikkaosaaminen, jolla on yli 150 vuoden perinteet, yhteen optiikkafirmaan. GSO:n uusimpia tuotteita ovat Blaser Infinity sarjan tähtäinkiikarit ja Blaser Primus katselukiikarit.


Lähdeluettelo

  • Blaser Infinity, url: http://www.blaser.de, 5.12.2017
  • Blaser hunting Optics Brochure
  • Blaser Infinity, url: http://www.nordis.fi, 7.12.2017
  • GSO-German Sport Optics, url: http://www.german-sport-optics.de, 7.12.2017
  • Blaser Jagdoptik 2018

★ 5.12.2017 (✪ 27.4.2019)

Waffenlager.net - Copyright © 2023 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.