×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2020) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2020 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2020) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2020) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet WW2 - raskaskalusto
Updates Sitemap Download Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website
  FI     EN

Vortex Viper PST


Yleistä

Yhdysvaltalaisen Vortex Optics nimisen yrityksen valmistama valovoimainen ampuma-aseeseen kiinnitettävä tähtäinkiikari. Vortex Viper PST on suunniteltu ennen kaikkea pitkän matkan tarkkuusammuntaa harrastaville kivääriampujille. Tähtäimen nimessä kirjaimet PST tulevatkin englannin kielen sanoista Precision Shooting Tactical, eli taktiseen tarkkuusammuntaan.

Vortex Viper PSTVortex Viper PST Zoom

Rakenne

Kiikaritähtäimessä on lentokonealumiinista (6061-T6) valmistettua 30 mm runkoputkea. Objektiivilinssin halkaisija on 50 mm ja linssit on moni kerros pinnoitetut (Armotek pinnoite). Kiikarin ristikon säädöt ovat milliradiaaniset. Ristikko on valaistu ja sille on kolme eri asetusta; NV = Night Vision, hämärä ja päivä.

Vortex Optics

Vortex Optics on yhdysvaltalainen optisten tähtäinlaitteiden valmistaja, jonka perusti Daniel C. Hamilton vuonna 2004. Optiikkatehtaan suunnitteluosasto toimii Wisconsinin osavaltiossa, Middletonin kaupungissa.

Vortex Optics hoitaa suunnittelun ja laadunvalvonnan Yhdysvalloissa, mutta valmistuttaa itse tähtäinkiikarit Filippiineillä. Tehdas valmistaa katselukiikareita, tähtäinkiikareita ja muita optisia laitteita.

Kiikaritähtäimen kohdistaminen

Tähtäinkiikari tulee aseeseen paikalleen asentamisen jälkeen ns. raaka kohdistaa. On suositeltavaa tehdä tämä kollimaattorin avulla. Jos kollimaattori kohdistus on tehty oikein, pitäisi ensimmäisen laukauksen olla taulussa.

Kohdistuslaukauksia ammuttaessa, tulee käyttää tarkoitukseen rakennettua tukevaa pöytää ja kohdistustelinettä, johon aseen voi kunnolla tukea.

Jos ensimmäinen laukaus ei ole keskellä taulua, joka on jopa todennäköistä, tulee tähtäinristikkoa siirtää säätönuppeja kääntämällä, osuman suuntaan osumapoikkeaman verran. Kohdistusta suorittavan henkilön tulee tietää tähtäinkohtaisesti paljonko, yksi naksahdus on maalissa. Jos jo ensimmäinen osuma on keskellä, on asia kunnossa, mutta jos ei, toistetaan edellinen toimenpide niin kauan, että osuma on keskellä. Aseen piipun lämpeneminen ammunnan kuluessa vaikuttaa jonkin verran osumapisteeseen, joten on hyvä antaa piipun jäähtyä laukausten välillä. » lue lisää


Lähdeluettelo

  • Vortex, url: http://www.vortexoptics.com, 1.2.2016
  • Finn Accuracy, url: http://www.finnaccuracy.com, 1.2.2016

★ 8.2.2016 (✪ 15.02.2016)

Waffenlager.net - Copyright © 2021 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.