×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2023) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2023 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2023) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2023) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet
Updates Sitemap Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website
  FI     EN

Stalon RC


Yleistä

Ruotsalainen Stalon AB äänenvaimennin valmistaja on kehittänyt vuonna 2018, kevyen ja kompaktin kokoisen Stalon RC –äänenvaimentimen .17 - .22 -kaliiperisiin aseisiin (suositeltu luodin halkaisija 4,5–5,6 mm). RC-vaimentimen erikoisuutena on yksiosainen sisärakenne, jonka voi vetää puhdistamisen yhteydessä ulos yhtenä kokonaisuutena.

Stalon RC
Stalon RC (½-20 UNF, Cal .22 LR)

Rakenne

Vaimentimen 120 mm pitkä (halkaisija 30 mm) runkoputki on valmistettu anodisoidusta alumiiniseoksesta. Sen sisälle, resonaattorikammioon on kiinnitetty anodisoidusta alumiinista valmistettu, yksiosainen sisärakenne, joka sisältää välilevyt (haittalevyt), jotka puolestaan jakavat resonaattorikammion useisiin pienempiin kammioihin. Vaimennin on valmistettu CNC-koneistamalla ja se jatkaa asetta vain 105 mm.

Vaimentimen sisärakenne vedetty ulos resonaattorikammiosta


Stalon RC vaimennin jatkaa asetta 105 mm

Huolto

Käytön jälkeen äänenvaimennin tulee irrottaa aseesta ja jäähdyttää. Vaimennin on tarvittaessa huoltopurettava, mutta suurimmat hiukkaset voi ravistaa ulos tai puhaltaa paineilmalla pois. Vaimentimen tulee antaa kuivua kunnolla, niin että ilma pääsee kulkemaan vaimentimen molemmista päistä. Kuivumisen jälkeen vaimentimen sisään voidaan ruiskuttaa aerosolipullosta pieni määrä öljyä.

Suomen aselaki

Nykyisin voimassa olevan aselain mukaan äänenvaimennin on luvanvarainen osa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hankittaessa aseeseen äänenvaimennin on ampuma-aseen haltijan pystyttävä esittämään aseen hallussapitolupa vaimentimen myyjälle. Jos ampuma-asetta ei ole, on äänenvaimentimelle oltava oma lupansa, mutta tämä lienee hyvin teoreettinen tilanne, sillä eihän äänenvaimentimella tee mitään ilman asetta.

Tekniset tiedot


Stalon RC
  • vaimentimen pituus 120 mm
  • jatkaa asetta 105 mm
  • halkaisija 30 mm
  • paino 78 g
  • vaipan materiaali Alumiini
  • sisäosien materiaali Alumiini
  • kiinnityskierre ½-20 unf
  • vaimennus noin -21,8 dB
     

Stalon AB

Stalon AB on ruotsalainen äänenvaimennin valmistaja, joka toimii Ruotsin Lapissa, Norrlandissa. Yhtiö on perustettu vuonna 1989 ja sen toimitusjohtajan toimii Daniel Axelsson. Stalon AB valmistaa äänenvaimentimensa CNC-koneistamalla ja on uusien tehokkaiden vaimennin malliensa ansioista noussut yhdeksi alan parhaista.

Huom!

Stalon-äänenvaimentimien takuu on kaksi vuotta ja se on voimassa vain, jos asennustyön on suorittanut valtuutettu aseseppä. Vaimennin tulee kiertää paikalleen kohtuullisen sopivaa käsivoimaa käyttäen, samoin irrottaa. Vaimentimen käyttölämpötila ei saa ylittää 250 °C. Jos maksimi lämpötila kuitenkin saavutetaan, ei ampumista tule jatkaa ennen kuin vaimennin on jäähtynyt niin paljon, että sitä voi pitää kädessä.

Stalon AB

Stalon AB on ruotsalainen äänenvaimennin valmistaja, joka toimii Ruotsin Lapissa, Norrlandissa. Yhtiö on perustettu vuonna 1989 ja sen toimitusjohtajan toimii Daniel Axelsson. Stalon AB valmistaa äänenvaimentimensa CNC-koneistamalla ja on uusien tehokkaiden vaimennin malliensa ansioista noussut yhdeksi alan parhaista.

Tätä tietoa tukee kesäkuussa 2015 suoritettu Jaktjournalen-lehden järjestämä suuri testi, jossa oli paikalla kaikki johtavat suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset vaimennin valmistajat. Stalon äänenvaimentimet menestyivät näissä testeissä todella hyvin. Stalon vaimentimista on hyvien testitulosten perusteella tullut nopeasti yksi markkinoiden parhaista.


Lähdeluettelo

  • Stalon, url: http://www.stalonsilencer.com, 19.1.2019
  • Stalon RC käyttöopas
  • Jaktjournalen 6/2015, Årets Stora Ljuddämpartest, Ted Karlsson
  • Stalon RC, url: https://www.nordhunter.com, 19.1.2019

★ 18.1.2019 (✪ 27.4.2019)

Waffenlager.net - Copyright © 2023 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.