×

MENU

Pistoolit (1890–1945) Pistoolit (1946–2023) Pienoispistoolit Taskupistoolit Kiväärit (1880–1945) Kiväärit (1946–1999 Kiväärit (2000–2023 Pienoiskiväärit Puoliautomaatit (1900–1945) Puoliautomaatit (1946–2023) Sarjatuliaseet (1900–1945) Sarjatuliaseet (1946–2023) Mustaruutiaseet Haulikot Yhdistelmäaseet Ampumatarvikkeet Arkisto Tähtäinkiikarit Äänenvaimentimet Muut varusteet Metsästysperinteet
Updates Sitemap Cookie Policy
WAFFENLAGER.NET
Firearms Website

Blaser Infinity 4-20x58 iC


Yleistä

Saksalainen Blaser Sport Waffen GmbH niminen asevalmistaja lanseerasi vuoden 2017 lopulla uuden kolmen tähtäinkiikarimallin sarjan, joka kantaa nimeä Blaser Infinity. Infinity-tähtäinkiikarit Blaser brändille valmistaa saksalainen optiikkavalmistaja GSO – German Sport Optics. Ensierä kiikareita saapui Saksan markkinoille tiettävästi alku kesästä 2018 ja Suomeen syyskuussa 2018.

Blaser InfinityBlaser Infinity 4-20x58 iC Zoom

Linssit

Blaser Infinity -tähtäinkiikarin linssien valonläpäisykyky on yli 90 %. Valovoimaisuutta kiikarissa parantaa myös objektiivilinssin suuri halkaisija (58 mm), joka ansiosta kiikarilla on 7 % parempi valovoima, kuin perinteisellä 56 mm objektiivilinssin omaavalla kiikarilla. Linsseissä on lisäksi CCC-monikerrospinnoitus (Color Corrective Coating), joka mahdollistaa mahdollisimman luonnollisen neutraalit värit, valaistusolosuhteista riippumatta. Linssien likaantumista puolestaan vähentää SLP-suojaus (Smart Lens Protection). Tähtäin on vesi- ja pölytiivis, täytetty typellä (Nitrogen filling). Hyvän valonläpäisykyvyn ansiosta tähtäinkiikari soveltuu hyvin myös hämäräjahtiin.

Etäisyysarviointi tähtäinristikon avulla

Suurennoksen muuttaminen ei vaikuta tähtäimen osumapisteeseen, linssien erinomaisen hionnan ja keskiöinnin ansiosta. Tähtäinristikko on sijoitettu ensimmäiseen kuvatasoon. Tällöin ristikko kasvaa suurennoksen kasvaessa, peittämättä kuitenkaan linssillä suurenevaa kohdetta, enempää kuin pienemmälläkään suurennoksella. Tämä helpottaa merkittävästi kohteen etäisyysarviointia, pelkästään tähtäinristikkoa apuna käyttäen. Alla oleva kuva havainnollistavat asiaa.

Etäisyyden arviointi tähtäinristikon avulla. Kuva: Blaser Jagdoptik 2018

Tähtäinristikon keskellä on valaistu punapiste, jonka valaisutehoa voidaan vapaasti säätää. Säätö tapahtuu kiikarin oikealle sivulle sijoitetulla säätönupilla. Punapiste on sijoitettu toiselle kuvatasolle, joten punapiste ei kasva suurennoksen myötä.

Infinity 4-20x58 iC tähtäinristikon mitat cm/100 m, 20x suurennoksella

IC - Illumination Control

Blaser Infinity -tähtäinkiikareissa on myös iC–toiminto (Illumination Control). Tämä tarkoittaa sitä, että kun Blaser R8 -kiväärin viritin (varustettu IC–toiminnolla) työnnetään etuasentoon, eli laukaisukoneisto viritetään, syttyy samalla Infinity-kiikarin tähtäinristikon keskellä oleva punapiste. Jos käytetty ase ei tue iC–toimintoa, voidaan punapisteen valaisu kytkeä päälle tähtäimen oikeansivun säätötornista.

iC-toiminto Blaser R8 kiväärin virittimessä

Säätimet

Tähtäimessä on vakiona myös sivukorjaus eli tuulirumpu, sekä parallaksisäätö (parallaksi vapaa 50 metristä äärettömyyteen). Sen käyttötarve on kuitenkin normaalia pienempi, ensimmäisen tason ristikon tarkan toteutuksen vuoksi, saa sillä superzoomin kuvan teräväksi kaikille matkoille.

Kiikarinjalka

Infinity-tähtäinkiikareissa on sisäkiskokiinnitys, joka on perinteistä rengaskiinnitystapaa tukevampi ja parempi. Kiikarin sisäkisko kiinnittyy suoraan Blaser-pikajalkaan (Blaser Saddle Mount) ja edelleen suoraan kiinni aseen piippuun, jolloin saadaan tukeva kiinnitys ja mahdollisimman matala tähtäyslinja. Kiikari painaa 885 grammaa ja pikajalan kanssa 1 070 grammaa.

Blaser pikajalka (Sattelmontage ZM), sisäkiskokiinnitys Blaser Infinity kiikarille. Kiikarijalan pohjassa on kolme Torx M4x8 8.8 ruuvia, joiden avulla kiikari kiinnitetään jalkaan kiinni (ruuvien kiristys 3 Nm voimalla).

Tähtäimen kaikki säätimet on pinnoitettu karhennetulla kumilla, joka mahdollistaa hyvän tarttumapinnan. Metalliosat on pintakäsitelty kestävällä kova anodisointi menetelmällä.

QDC – Quick Distance Control

Ammuttaessa pitkille matkoille, ei ampujan välttämättä tarvitse tähdätä kohteen yli ennakoidessaan luodin putoamaa. Infinity-kiikarin tähtäinristikkoa voidaan säätää kiikarin päällä olevan QDC-säätimen avulla, etäisyydelle sopivaksi ja ampuja voi tähdätä keskelle kohdetta. QDC-säätimen maksimikoro säätö on 80 cm (100 m matkalla).

Blaser Infinity kiikarin mukana toimitetaan ohjekirjan lisäksi puhdistusliina, neopreenista valmistettu suojapussi, kuusiokolo avain ja säätötornin vararuuvi

Kiikaritähtäimen kohdistaminen

Tähtäinkiikari tulee aseeseen paikalleen asentamisen jälkeen ns. raaka kohdistaa. On suositeltavaa tehdä tämä kollimaattorin avulla. Jos kollimaattori kohdistus on tehty oikein, pitäisi ensimmäisen laukauksen olla taulussa.

Kohdistuslaukauksia ammuttaessa, tulee käyttää tarkoitukseen rakennettua tukevaa pöytää ja kohdistustelinettä, johon aseen voi kunnolla tukea.

Jos ensimmäinen laukaus ei ole keskellä taulua, joka on jopa todennäköistä, tulee tähtäinristikkoa siirtää säätönuppeja kääntämällä, osuman suuntaan osumapoikkeaman verran. Kohdistusta suorittavan henkilön tulee tietää tähtäinkohtaisesti paljonko, yksi naksahdus on maalissa. Blaser Infinity tähtäinkiikarissa 1 ”click” on 1 cm, 100 metrin päässä.

Jos jo ensimmäinen osuma on keskellä, on asia kunnossa, mutta jos ei, toistetaan edellinen toimenpide niin kauan, että osuma on keskellä. Aseen piipun lämpeneminen ammunnan kuluessa vaikuttaa jonkin verran osumapisteeseen, joten on hyvä antaa piipun jäähtyä laukausten välillä. » lue lisää

German Sport Optics GmbH & CO KG (GSO)

GSO eli German Sport Optics optiikkayritys perustettiin Saksan Wetzlarissa vuonna 2013, kun optiikka- ja kamera valmistaja Minox GmbH ja tähtäinkiikareihin erikoistunut Optronika GmbH muodostivat strategisen allianssin, asevalmistaja Blaserin emoyhtiö L&O Group kanssa. Minox kuitenkin jatkaa eräällä tavalla itsenäisenä toimijana, vaikka allianssiin kuuluukin.

Uuden yhtiön (GSO) johtoon asetettiin Hans A. Bender (Schmidt & Bender) ja Thorsten Kortemeier (Minox). Myös monet muut yhtiön avainhenkilöt tulevat kuuluisista saksalaisista optiikka-alan yrityksistä kuten Carl Zeiss AG ja Leica AG. Tarkoituksena on ollut yhdistää paras mahdollinen saksalainen optiikkaosaaminen, jolla on yli 150 vuoden perinteet, yhteen optiikkafirmaan. GSO:n uusimpia tuotteita ovat Blaser Infinity sarjan tähtäinkiikarit ja Blaser Primus katselukiikarit.


Lähdeluettelo

 • Blaser Infinity, url: http://www.blaser.de, 5.12.2017
 • Blaser hunting Optics Brochure
 • Blaser Infinity, url: http://www.nordis.fi, 7.12.2017
 • GSO-German Sport Optics, url: http://www.german-sport-optics.de, 7.12.2017
 • Blaser Optics käyttöohjekirja
 • Minox and Optronika launch German Sport Optics, url: http://www.xtek.net, 30.7.2014
 • German Sport Optics (GSO) gegründet, url: http://www.jagderleben.de, 15.11.2013
 • Blaser Infinity -tähtäimet – Ruutia ja rautaa -blogi, url: http://www.nordis.fi, 23.11.2017
 • Blaser Primus Binoculars, url: http://www.optics-info.com, 12.6.2017
 • Blaser Jagdoptik 2018
 • Blaser Infinity vs Zeiss Victory V8, url: https://www.rifle-scopes-expert.co.uk, 27.6.2019

★ 5.12.2017 (✪ 1.9.2019)

Waffenlager.net - Copyright © 2023 Tapio Heiskanen. All Rights Reserved.